Lambertz Polonia
Firma Lambertz Polonia została założona w 1998 roku w Rudzie Śląskiej i od samego początku swojej działalności kierowała się mottem całej Grupy Lambertz „Innowacja w oparciu o tradycję”.
W roku 2004 otworzyliśmy drugi zakład produkcyjny w Katowicach, stając się tym samym liderem branży wyrobów cukierniczych sezonowych na polskim rynku, z naciskiem na produkcję pierników.
Od tego czasu stale poszerzamy paletę naszych produktów, oferując nie tylko tradycyjne wypieki sezonowe, ale również mieszanki i ciastka całoroczne. Podążając za aktualnymi trendami tworzymy okazję do czerpania przyjemności ze smaku naszych produktów przez cały rok.
W portfolio marki Lambertz znajduje się również szeroka gama produktów okolicznościowych, świetnie spełniających rolę ekskluzywnych upominków.
Od ponad 20 lat Firma konsekwentnie buduje swoją pozycję rynkową w oparciu o ponadczasową triadę – Tradycję, Aktywność i Innowacyjność.
Zapewnienie wysokiej jakości produktów oraz produkcja zgodna z międzynarodowymi standardami bezpieczeństwa żywności stanowią dla nas priorytet. Każdego roku potwierdzamy zgodność naszych działań z międzynarodowymi normami bezpieczeństwa BRC oraz IFS. Tym samym zapewniamy wysokie wymagania jakościowe całego łańcucha wartości wytwarzania i codziennie zjednujemy sobie zaufanie konsumentów do naszych produktów.
Firma Lambertz Polonia jest świadoma swojego wpływu a także swojej odpowiedzialności wobec społeczeństwa oraz środowiska naturalnego. Oprócz wprowadzenia polityki środowiskowej wdrażamy międzynarodowe przepisy i zasady zrównoważonego rozwoju dla naszych dostawców i nas samych, poprzez certyfikację RSPO i FairTrade. Nasze procesy oraz produkty optymalizujemy w sposób ciągły, aby istotnie przyczyniły się do zrównoważonego rozwoju.